Русский
2017-12-06 18:47

Круглый стол в ТАСС по развитию гастрономического туризма

6 декабря Леонид Гелибтерман принял участие в круглом столе под председательством руководителя Ростуризма Олега Сафонова, посвящённом вопросам развития гастрономического туризма в России. Конференция состоялась в пресс-центре ТАСС в Москве.

Президент Международного эногастрономического центра выступил перед участниками заседания с анализом ситуации по развитию гастрономического туризма в отечественной практике начиная с первого тематического международного форума в 2014 году в Великом Новгороде. Леонид Гелибтерман привёл статистику и озвучил актуальные тенденции в сфере гастротуризма, в том числе в рамках проекта "Российские гастрономические недели". Отдельное внимание было уделено вопросам подготовки к проведению Российских гастрономических недель в Греции и Японии в 2018 году.

Круглый стол в ТАСС собрал представителей федеральных и региональных органов власти, профессионального и экспертного сообщества, руководителей ведущих отраслевых организаций, участников федерального проекта "Гастрономическая карта России" из 10 регионов страны.


06.12.2017

On 6 December Leonid Gelibterman took part in the round table chaired by the Head of the Federal Agency for Tourism Oleg Safonov, devoted to the gastronomy tourism development in Russia. The conference was held in the TASS press center in Moscow.

The President of the International Center of Wine and Gastronomy presented to the session participants the situation analysis for the development of the gastronomy tourism in domestic practice, starting with the first themed international Forum in 2014 in the city of Veliky Novgorod. Leonid Gelibterman quoted the statistics and reported on the current trends in the field of gastrotourism, including in frames of the "Russian Gastronomy Weeks" project. Special attention was paid to the issues of the preparations for the Russian Gastronomy Weeks holding in Greece and Japan in 2018.

Round table in TASS brought together the representatives of federal and regional authorities, professional and expert community, heads of leading industry organizations, participants of the Federal project "Gastronomic map of Russia" from 10 regions of the country.